The girl king

Idag har jag varit till Åbo slott på föreläsning. Temat var dräkterna i  Mika Kaurismäkis film “The girl king” som delvis är filmad på Åbo slott, och kostymör (puvustaja) Marjatta Nissinen föreläste om historiska dräkter, 1600-tals mode och planeringen och tillverkningen av dräkterna till filmen. Jag har tidigare varit och sett dräkterna, och skulle gärna ha gått igen, men eftersom jag hade barnvakt hemma så måste jag springa iväg och hann inte med det den här gången. Men intressant var det att få veta lite mera hur det går till på film då dräkterna planeras och tillverkas. Mycket som ska tänkas på och väldigt mycket jobb bakom. Filmen har premiär den 11 december och det är definitivt en film jag vill se. 

image2 11image3 6

One thought on “The girl king

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s