En lyckad katastrof

11 dagar, 11 plagg. Idag har jag (kanske ganska självklart då klockan inte ens är åtta) inte sytt något ännu. Men jag har ett plagg “innestående” så ifall det inte blir någon fredagssömnad så är det okej.

I förrgår sydde jag den här trevliga tröjan. Den är sydd av ett trevligt mjukt tunnt collegetyg som jag beställde från Jofotex i Sverige. Det var egentligen meningen att det skulle bli byxor till storebror, men efter att ha sytt den gröna tröjan till min kollega så ville jag testa sy en till mig själv.

image10

Det tänkte faktiskt bli lite “katastrof” då jag vände ena mönsterdelen åt fel håll (tips-klipp inte i fintyger då du är hungrig) så jag var tvungen att pussla lite då jag bara hade tyg så att det precis räckte till. Tröjan ska ha en sned söm framme men fick några extra sömmar. Men slutresultatet blev bra trots allt och nu ångrar jag nästan att jag inte satt in ett helt annat tyg där vid axeln.

Just denna tröja krävde en del tankearbete då allt är snett och sömmarna går lite hit och dit, men är annars en enkel modell då den har råa (ofållade) kanter. Ska kanske utveckla modellen till en klänning också i något skede.

2 thoughts on “En lyckad katastrof

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s