“Hur högt är världens högsta torn?”

Som så många andra har jag följt med terrordåden i Bryssel idag. Jag har TV4 Play appen på min telefon, och genom den får man ta del av nyheter i direktsändning. Vet inte om det är så bra egentligen, för en stor del av min dag och min energi har gått åt till detta. Mycket tråkiga nyheter idag. Vet inte vad jag ska berätta för barnen. Storebror blev till slut trött på allt prat på radion om Bryssel, men han förstod nog inte riktigt vad det handlade om fast jag försökte förklara. Frågade honom senare om det var något han undrade, men han tyckte inte det. “Hur högt är världens högsta torn?” var motfrågan.

Kanske det är det vi måste fokusera på nu. Hur högt världens högsta torn är. Vi får inte bli rädda och bara stanna hemma och låta alla hemskheter ta över. Men det är svårt att tänka hur vardagen ännu en gång ska gå vidare på en plats som upplevt terror. Och det händer varje dag. Bara några dagar sedan sist i Turkiet. Igen. Men även denna gång (som det var med Paris) så känns det så mycket närmare. Och media rapporterar så mycket mera om sådant som är nära.

IMG 9814

Dessa vissna tulpaner får beskriva mina känslor idag. Mina tankar går till alla i världen som på något sätt får uppleva en otrygg vardag och förlora sina nära och kära. Kan inte tänka mig hur det skulle kännas..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s