Förkylningssoppa

Jag har haft flunssakänningar hela veckan, men eftersom jag precis just var förkyld så bestämde jag mig för att det inte får bryta ut denna gång. Så jag beställde den ultimata förkylningssoppan till middag. Den här soppan är en av de första maträtter som jag minns att min man lagade till mig för många år sedan då jag var förkyld. Efersom jag faktiskt känner mig bättre idag så ska jag dela med mig av ett ungefärligt recept.

 

image8

 

Skär blomkålen i buketter och koka i grönsaksbuljongen tills buketterna är nästan mjuka. Hacka också vitlöken och chilin och låt koka med blomkålen.

Tillsätt grädden och osten och låt osten smälta.

Salta och peppra enligt smak.

Blomkålen kan lämnas i buketter eller så kan soppan mixas slät.

Om soppan känns för lös kan den redas av med lite riven ost.

Garnera med klippt gräslök.

Avnjut den heta soppan och bli frisk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s