TAIKO – konstbutiken på nätet

Har ni hört om TAIKO? Anna-Lena bloggade visst om detta i somras, men nu är tiden  inne för TAIKO att öppna sina “dörrar”. 

 

I dagens digitaliserade samhälle har konstförsäljningen inte hängt med på samma sätt som på de flesta andra plan. För tillfället finns det ingen nätbaserad tjänst i Finland där konstnärer och konsumenter möts. Detta gör att det är svårt för konsumenten att hitta konst ifall hen inte vanligtvis rör sig på gallerier och andra konstevenemang. Och även för konstnären är det svårt att få sina verk sålda.

 

Men nu kommer det att bli ändring på detta! Sammanlagt är det 10 personer som jobbar med TAIKO och kommunikationsproffsen Pia och Patrik Edman är huvudpersonerna bakom nätbutiken. De tyckte att det här var en tjänst som borde utvecklas och efter att de hade träffat en konstnär i april 2016 och diskuterat detta problem så föddes TAIKO. De hade även själv upplevt att det var svårt att få tag på konst under den tid som de bodde i Danmark.

 

IMG 6662

 

Idag, den 30.11.2016 kl.18.30 öppnas TAIKO och via nätsidan kommer konsumenten att hitta konst av över 260 godkända finländska konstnärer. Det finns både målningar, fotokonst, skulpturer och grafik och konsumenten kan söka efter verken med hjälp av att välja bl.a. teknik, stil och storlek. Några konstnärer som är med är Anna Aho, Totte Mannes och Roy Aurinko, fotografer Juha Metso och Paula Nordfors, skulptörer Matti Metsämaa och Jasmin Anoschkin och grafiker Pekka Hokkanen och Hanna Holma. För konstnärerna är tjänsten gratis, men en provison på 30% betalas till TAIKO.

 

Som konsument har du möjlighet att ladda upp en bild på ett rum där du vill ha ett konstverk, för att se om det passar in och konstverken har 14 dagars returrätt. Konstverken levereras per post och du har möjlighet att dela upp betalningen i flera rater. Även presentkort kommer att kunna köpas från TAIKO. Bra va?

 

Eftersom jag känner Pia och Patrik så är jag extra ivrig över det här och håller tummarna för att det ska gå bra. Och även om jag inte trott att jag varit intresserad av konst tidigare, så är jag nog lite sugen på att någon gång byta ut mina IKEA planscher mot riktig konst..

 

taiko logo

 

 

2 thoughts on “TAIKO – konstbutiken på nätet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s