Alla hönsen hemma

Idag har det troligtvis varit en av årets kallaste dagar. Och då sätter jag igång med att göra rent i hönshuset. Till hönsens förtret. (Men min rygg har inte riktigt tillåtit en böjd ställning förrän nu och dessutom har vi roskistömning imorgon och jag brukar försöka storstäda innan det för jag vill inte fylla komposten med spån alla gånger..)

Jag hade nog inte tänkt att de skulle gå ut från hönshuset, men då dom är så skrämda av sig så blir dom så rädda då en kommer in i hönshuset. Flax flax och så är dom ute.

“Ska vi stå här och frysa nu?”

Tur så är hönshuset inte så väldigt stort, så det går ganska snabbt att samla ihop gamla spån, hönsbajs och matrester.

Och sen verkade dom nog ganska så nöjda ändå då det var fint och rent igen!

Inga ägg ännu, men jag hoppas att dom börjar värpa snart igen!

Och så väntar jag också på våren för då ska de tre vi har kvar få två kompisar har vi tänkt. Kan komma på mig själv med att sakna Rödluvan ibland då hon var den mest sällskapliga hönan av dom alla..

Det var allt från hönshuset denna gång 🙂

2 thoughts on “Alla hönsen hemma

 1. Så enkelt och fint du har det åt hönsen, de ser ut att må som kungligheter! 🙂 Velar som fram och tillbaka om och när jag ska skaffa egna höns, men det det är bara att få det bästa boendet åt dem som klarar av vargavintrar som denna och skydda från rovdjur och andra fåglar som är hindret nu.. Dessutom vill jag det ska vara så snyggt att jag vill ha hönshuset på gården också. 😉

  Like

  1. Tack 🙂 Något skojigt har jag nog tänkt att dom skulle få där också men har inte riktigt kommit på vad..
   Nu kan ju bygga en miniatyr av ert hus 😊 Här har värmen hållits bra. Blev tydligen väl isolerat. Och så har vi en frostvakt som slår på om det blir kallare än 4 grader så dom klarar sig nog bra. Tak har vi också över hönsgården. Till sommaren har vi tänkt bygga en flyttbar inhängnad så man kan släppa ut dom och ”beta” på gräsmattan. Vi skulle vilja låta dom gå fritt, men då vi bor så nära en stor väg så är vi rädda att dom trippar dit..
   Men det är roligt med höns så tänk på saken 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s